KUKBUK Maj - Czerwiec 2017
Majowo-czerwcowe wydanie magazynu kulturalno-kulinarnego KUKBUK pt: „Harce”nr 27 to:
- Odkrywanie hedonistycznej powolności w Skandynawii
- Moda na hygge jako nowa forma konsumpcji
- Przygotowany przez Małgosię Mintę przewodnik po Aarhus – mieście, które ma szansę stać się nową stolicą kulinarną Danii
- Wywiady z tuzami skandynawskiej rewolucji: Clausem Meyerem, bez którego nie byłoby legendarnej restauracji Noma, oraz Paulem Cunnighamem, Brytyjczykiem, który w Danii od lat z powodzeniem rozwija idee manifestu
- Ruch cittàslow czyli idea „powolnych miast”
- Lekkie, skandynawskie przepisy na rybne kanapki
- Francuskie przepisy szefa kuchni krakowskiego Zazie Bistro
- Wiosenne proste przepisy z wykorzystaniem bobu oraz
- Majowe marzenia czyli retro przepisy na majówkę