19,00 zł

Majowo-czerwcowe wydanie magazynu kulturalno-kulinarnego KUKBUK pt: „Harce”nr 27 to:

  • Odkrywanie hedonistycznej powolności w Skandynawii
  • Moda na hygge jako nowa forma konsumpcji
  • Przygotowany przez Małgosię Mintę przewodnik po Aarhus – mieście, które ma szansę stać się nową stolicą kulinarną Danii
  • Wywiady z tuzami skandynawskiej rewolucji: Clausem Meyerem, bez którego nie byłoby legendarnej restauracji Noma, oraz Paulem Cunnighamem, Brytyjczykiem, który w Danii od lat z powodzeniem rozwija idee manifestu
  • Ruch cittàslow czyli idea „powolnych miast”
  • Lekkie, skandynawskie przepisy na rybne kanapki
  • Francuskie przepisy szefa kuchni krakowskiego Zazie Bistro
  • Wiosenne proste przepisy z wykorzystaniem bobu oraz
  • Majowe marzenia czyli retro przepisy na majówkę